Om Ragna Bak Hansen

Jeg hedder Ragna - er født i 1936.

Da jeg var 16 år, sørgede min lærer i Nr. Nebel Realskole for, at jeg kom til København på en malerskole, hvor jeg blev elev. Her lærte jeg porcelænsmaling, stofmaling og undervisning af elever. Samtidig gik jeg til billedkunst, tegning og modellering hos Isenstein to gange ugentligt.

De sidste 50 år har jeg undervist under aftenskolen i Ribe Amt i porcelænsmaling, stentøj, smykker, hjemmelavet papir og billedkunst.

Jeg elsker at beskæftige mig med skrot og porcelænsler samt træ og sten fundet på stranden. Mine ting er meget forskellige, og jeg oplever at mange mennesker, som ser mine udstillinger, synes værkerne er sjove.

Inspirationen kommer mange forskellige steder fra, også fra de rejser jeg har været på. Har bl.a. været i Neapel, Indien, Hongkong, Sri Lanka og Gambia. På turene finder jeg mange ting, så som træ, aviser og papir, som jeg bruger til værkerne. Er ofte på ture her i landet. På Langeland samler jeg hul-sten og på Skagen finder jeg træstykker.

I 2004 stoppede jeg med aftenskoleundervisningen. Nu arbejder jeg dagligt i mit værksted på Kornvangen 32. Laver skulpturer, collager, smykker og meget andet.

Alle er velkommen til at besøge mig i kælderen, men ring lige først.

Diverse kurser bl.a.:

Dekoration, balance, rytmerum, emalje, billedkunst, sølvsmedie og keramik.

Design: "Ideudvikling". Bronzestøbning. Læder-og træmasker. Tegning og skulptur. Ibenholdt. Hjemmelavet papir. Smykker.
Ragna Bak Hansen | Kornvangen 32, 6705 Esbjerg Ø  | Tlf.: 75 12 17 15